lunes, 15 de marzo de 2010

La FCF vol reformar tot el futbol de base

La FCF vol aprovar un projecte per reformar tot el futbol de base

(12-03-2010) Ahir va presentar el projecte als directius, que s'ho estudiaran

Un dels projectes més ambiciosos de la nova federació catalana de Jordi Casals és la reforma del futbol de base, i ahir la junta directiva de la FCF el va debatre. La intenció inicial era que els directius aprovessin el projecte ahir mateix, però es tracta d'un document molt dens, i van preferir deixar que tothom se'l pogués llegir amb calma aquesta setmana i aprovar-lo en una junta extraordinària.

Es tracta d'una reforma profunda –que segur que aixecarà polèmica i posicions confrontades– que va dirigida a canviar la filosofia del futbol de base, i la mentalitat de la gent que hi està a l'entorn. Amb la reestructuració de les categories la federació vol potenciar els valors de la formació per sobre dels de la competició, i evitar els desplaçaments quilomètrics dels nens i els seus pares.

Una reforma oberta a suggeriments.

El directiu Xavi Torres fa molt temps que tenia al cap aquesta reforma, i fa uns mesos que s'estava coent. Potser per això s'ha escapat alguna informació esbiaixada, encara que fins ahir no van presentar el projecte complert. Les propostes de reforma, però, estan totalment obertes a les modificacions que calguin a partir dels suggeriments que facin els clubs les properes setmanes. A més, els clubs hauran de donar el vistiplau definitiu a la reforma integral del futbol de base en una assemblea extraordinària monogràfica........

L'objectiu de la reforma és potenciar la formació i reduir la competitivitat entre els més petits

LA PROPOSTA

1.- FUTBOL-7.
El alevins també jugaran a futbol-7 com els benjamins. En totes les categories de futbol-7 les victòries valdran 4 punts, els empats 2 i les derrotes 1.

2.- DIVISIÓ D'HONOR.
Eliminar les divisions d'honor (menys la de juvenil que depèn de la FEF) i refer totes les categories per fer-les menys piramidals.

3.- PROXIMITAT.
Fins a infantils els grups estaran formats per equips de la mateixa demarcació (la de Tarragona està dividida entre Terres de l'Ebre i el Camp) per evitar els desplaçaments llargs. La de cadets Catalunya es dividirà en dues zones.

4.- TOTHOM JUGA.
Els partits tindran quatre parts en lloc de dues com ara, i tots els jugadors hauran de jugar com a mínim una d'aquestes parts.

5.- STOP A LES GOLEJADES.
S'eliminarà el goal-average general i el marcador s'aturarà a partir de cinc gols de diferència.

Foro de debate (pulsar en la imagen para ir al enlace)

0 comentarios:

Publicar un comentario

En este blog alevinsfutbolbase puedes realizar comentarios si eres miembro de la comunidad OpenID: Google, Yahoo, Blogger, myspace, AOL, Wordpress, flickr, etc. Entra tu comentario...

___
Emoticonos que podeis usar en los comentarios
:) ;) :$ :( :D :P








Bye, bye... Adiós... Adeu...

ir arriba